Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kalastuksen valvonta

Osakaskunnan vesialueiden kalastuksenvalvonnasta vastaavat osakaskunnan valtuuttamat ja ely-keskuksen hyväksymät kalastuksen valvojat. Valvontaa voivat suorittaa myös poliisi ja kalastusviranomaiset sekä kalatalousalueen valtuuttamat valvojat.

Erityiskalastusalueen valvonnasta vastaa Pohjois-Kymen Perhokalastajat Ry. Alueen valvontaa liittyvissä asioissa saat yhteyden valvojiin perhokalastajien sivuilla olevan palautelaatikon kautta.

Osakaskunnan järvialueiden valvontaan liittyvissä asioissa ota yhteyttä valvojiin tai hoitokunnan toimihenkilöihin, voit myös käyttää nettisivuilla olevaa saaliskalailmoitus -lomaketta.

Pyydyksen talteenotto-oikeus on vain kalastuksenvalvojalla. Sinulla ei ole oikeutta ottaa vedestä toisen pyydystä taikka kalastusvälinettä, vaikka se olisi laiton ja ilman asianmukaisia merkintöjä.

Kalastuksen valvojan on pystyttävä esittämään ely-keskuksen antama kalastuksenvalvojakortti ja osakaskunnan antama valtuutus, jossa on määritelty valvottava vesialue. Osakaskunnan valtuutusta eivät tarvitse viranomaiset eivätkä kalatalousalueen valvojat.