Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Neuvonta

Osakaskunta tutuksi osakkaalle ja kalastajalle (pdf)

Mikä on osakaskunta? Entä sen tehtävät?


Kalastuksen tietopaketti (ahven.net)

Täältä löydät mm. hyvät kalastustavat ja ennätyskalat


Merkitse pyydyksesi oikein (pdf)

Kalastusasetuksen selkokieliset pyydyksen merkkausohjeet


Kalamerkin palautusohje (pdf)

Kalamerkin palauttajalle RKTL lähettää korvauksen (5€) sekä tiedot kalan istutus paikasta ja istutus koosta


Vesijätön lunastus (maanmittauslaitos) (pdf)

Mikä on vesijättö? Kuka voi hakea vesijätön lunastusta? Se selviää liitteestä.


Miten selvitän kiinteistöni sijainnin? (www)

Linkki vie Maanmittauslaitoksen sivulle, jossa olevan kartan avulla voi selvittää oman kiinteistön sijainnin nimen tai kiinteistötunnuksen avulla. Kartasta voi myös karkeasti päätellä vesijätön määrän tilan kohdalla.

Laiturin rakentaminen (ELY:n ohje 7.6.2023)

Voiko laiturin rakentaminen tarvita luvan?

Mikäli laiturin rakentaminen aiheuttaa haittaa vesialueen omistajalle, vesistölle tai naapurille tai se tehdään yleiseen käyttöön, laiturin rakentaminen edellyttää aluehallintoviranomaisen lupaa. Suurehkoihin laitureihin saatetaan tarvita myös kunnalta toimenpidelupa. Lupa saatetaan tarvita myös, jos laiturista aiheutuu haittoja, joita ei ole etukäteen pystytty sopimaan naapurien kanssa. Lisätietoja laiturin rakentamisesta saa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta, ELY-keskuksesta sekä www.vesi.fi-palvelusta.

Laituri tulisi rakentaa tontin edustalle niin, ettei laituri tai sen käyttäminen rajoita naapuritontin käyttöä. Laituri on syytä sijoittaa mahdollisimman kauas naapurin rajasta ja se pitää suunnata mahdollisimman haitattomasti. Ennen laiturin rakentamista asiasta on tärkeää neuvotella lähinaapureiden kanssa ja ottaa huomioon näiden esittämät mielipiteet, sillä laiturin rakentaja on vastuussa rakennelmiensa aiheuttamista haitoista.

Kouvolan kaupungin rakennusjärjestys edellyttää toimenpideluvan aina yli 15 m2 kokoiselle tai yli 15 m pitkälle laiturille.


Pienet vesirakennustyöt (pdf)

Maalämpö-, vesi- ja viemäriputket, sähköjohdot yms. tarvitsevat osakaskunnan luvan.


Vesialueilla liikkuminen

Vesialueilla ja jäällä liikkumiseen on jokamiehen oikeus. Jäällä voi liikkua myös moottoriajoneuvolla kuten autolla, jos olosuhteet sallivat. Häiriötä ei saa aiheuttaa. Jääratojen tekeminen (myös harjoitusrata) tarvitsee viranomaisen myöntämän ympäristöluvan ja osakaskunnan suostumuksen.

Vesialueella liikkumisesta on säännöksiä mm. vesilaissa, vesiliikennelaissa ja maastoliikennelaissa. Vesialueillamme liikkumista rajoittavat ELY-keskuksen päätökset löydät kohdasta Hallinto/Rajoitukset.