Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
KALASTUSSÄÄNTÖ (Jyräänjoen erityiskalastusalue)

Kalastussääntö on voimassa Jyräänkoskessa sekä välillä Paaskoski - Käyrälampi ja välillä Myllynkoski - Vt 15 silta.

1. Kalastus: Pyydyksenä tulee olla viehe, jolla on selvä liike ja koukkuna väkäsetön koukku. Kalan tahallinen tartuttaminen ulkopuolelta (rokastaminen) on kielletty. Onkiminen ja pilkkiminen (syöttionginta) on kielletty. Kalastaminen veneestä on kielletty välillä Paaskoski-Käyrälampi. Kalastus rajoitus

2. Kalastuslupa: Vain Jyräänjoen erityiskalastusalueen kalastuslupa oikeuttaa alueella viehekalastukseen, kalastuslupa on henkilökohtainen ja se on esitettävä kalastuksenvalvojalle vaadittaessa. Myös kalastonhoitomaksu pitää olla suoritettu.

3. Alamitat: Rasvaeväleikattu taimen 50 cm, harjus 35 cm ja kuha 50 cm. Alamittaisen kalan tappaminen ja hallussapito on kielletty. Alamittainen kala on palautettava veteen elävänä tai kuolleena. Hallussapito antaa kalastuksenvalvojalle oikeuden ottaa talteen kalastusvälineen sekä saaliin. Rasvaevällinen taimen on kokonaan rauhoitettu.

4. Saalisrajoitus: Saalisrajoitus kaksi lohikalaa/vuorokausi/viehelupa.

5. Kalastusjärjestys: Kalastusta tulee kierrättää niin, ettei yksi kalastaja varaa samaa paikkaa, jos paikalle on pyrkimässä muita kalastajia. Liiku kalastaessasi alaspäin.

6. Käyttäytyminen: Yksityisalueilla liikkuminen ja kalastus on kielletty. Yksityisalueiden ohitse kulkeminen on suoritettava siten, ettei piharauhaa häiritä. Yksityislaiturien käyttö on ehdottomasti kielletty ilman omistajan lupaa.

7. Saalisilmoitus: Kalastaja on velvollinen ilmoittamaan saaliinsa lupien ostopaikkoihin tai osakaskunnan kotisivuilla kohtaan saaliskalailmoitus. Toivomme ilmoituksia myös takaisin lasketuista kaloista. Saadut ilmoitukset ohjaavat hoitokuntaa kalanistutusten suunnittelussa.

8. Tulenteko: Tulenteko on sallittu vain Paaskosken majan tulentekopaikoilla. Tulenteko on aina tulentekijän omalla vastuulla.

9. Yleinen järjestys: Pidä paikat siistinä, huolehdi omien roskien poiskuljetuksesta alueelta. Ajoneuvot on pysäköitävä siten, ettei niistä aiheudu haittaa kiinteistöjen omistajille ja muulle liikenteelle (katso pysäköintipaikat kohdasta Kartat/opaskartat).

10. Kalastuskielto: Kaikki kalastus kielletty taimenen kuturauhoituksen aikana 1.9 -30.11.


Saarento- Jokelan osakaskunta

Pohjois-Kymen Perhokalastajat ry